Veiligheid

Veiligheid

We Love Your Brain!

Bij Nutcase helmen draait het allemaal om fun én veiligheid. Ben je skiër, snowboarder, (inline-)skater, kitesurfer, fietser of canyoner, Nutcase helmen gaat er prat op helmen te ontwikkelen die passen bij elke persoonlijkheid!

Zo engageren wij ons om je beschermen zodat je het meeste kunt halen uit je liefste outdoor activiteit (zij het fietsen, sneeuwsport, skating, …). In vele landen zijn sommige van deze outdoor activiteiten al onderhevig aan een verplichting om een helm te dragen. Zo is dat bijvoorbeeld voor skiën of fietsen, maar dit is niet de hoofdreden waarom de meeste mensen een Nutcase helm dragen: zij dragen hem uit de volle overtuiging hun hoofd maximaal te beschermen tegen letsels en het gevoel hebben dat de helm bij hen past.

Informatie over veiligheid

Outdoor activiteiten zijn fun en veilig voor de meeste mensen. Toch houdt dat ook in dat we risico’s nemen. En die risico’s zijn een bedreiging voor onze veiligheid. Ze worden niet alleen veroorzaakt door anderen zoals een botsing in het verkeer bijvoorbeeld, maar kunnen ook gebeuren in een individuele rit door een ongelukkige val over een plots obstakel of een moment van onoplettendheid. Valpartijen gebeuren vaak en de letsels zijn gelukkig meestal niet erg. Toch is het dragen van een helm daarbij een verstandige beslissing: hij kan de ernst van hoofdverwondingen beperken, zeker voor jonge kinderen en tieners.

Over het belang van het dragen van een fietshelm lees:

Fietshelm voorkomt ernstig hoofdletsel

Wel of geen fietshelm?

Een fietshelm vermindert het risico op hersenletsels met 85 procent

Voorstel van resolutie betreffende het aanmoedigen van het dragen van een helm door fietsers

Helm beschermt skiërs en snowboarders

Skihelm

Jonge kinderen mogen een eerste fietshelm dragen vanaf het moment dat ze rechtop kunnen zitten en het hoofd met de helm mooi recht kunnen houden. De helm moet steeds perfect passen (mooi horizontaal en vast zitten op het hoofd) en de riemen moeten correct aangepast kunnen worden. Leer je kinderen vanaf de jongste leeftijd het belang van het dragen van een helm bij z’n favoriete sport!

Alle Nutcase helmen voldoen aan de internationale en regionale veiligheidsvoorschriften. Hierna kan je meer uitleg vinden over deze verschillende veiligheidsstandaarden:

Nutcase_Helmets_Certification-CPSC

  • U.S. CPSC Safety Standard – Helmets used for cycling for Persons Age 5 and Older (Bike, Little Nutty, Skate and Little Nutty Snow & Bike)

Nutcase_Helmets_Certification-ASTM

Nutcase_Helmets_Certification-CE

Nutcase_Helmets_Certification-DOT